1976 het tussenjaar

Middelbare school afgerond en 20 jaar oud, ik had immers in de overstap van MAVO naar ATHENEUM en de 5e tweemaal dus jaren verloren. Ik had moedwillig een B-pakket gekozen omdat dat alle opties open hield, met dan ook nog twee vreemde talen geeft dat alle mogelijkheden. Ik wilde piloot worden maar, geluk als je hebt, de Rijksluchtvaartschool in Eelde was gesloten. Die school had een contract met de KLM, na opleiding moest je bij de KLM vliegen en ze hadden een voorraad gebrevetteerde piloten. Geen bingo dus dan maar een stukje geschiedenis van die school! En in plaats van Civiel piloot dan maar Straaljager piloot dus naar de Koninklijk Luchtmacht. Ik melde me aan voor de Militaire Academie te Breda. Ik was dus niet de enige in 1976 en kreeg een mooie standaard brief, de keuze is niet op u gevallen.

Dus we gingen werken, via dus een broer van Ippel kon ik terecht bij een firma die wat deed in waterwerken met hun ‘kantoor’ op de sluis in Kolhorn. Althans daar woonde de co-baas met een werknemer die beiden oorspronkelijk uit Sliedrecht kwamen.

Ik heb dus kleine houten schoeiing gezet ergens in de Wieringermeer en gevlochten schoeiing ergens anders. Het grootste werk was langs het Noord-Hollands kanaal nabij Burgerbrug. Daar werd een dikke AZOBé houten schoeiing neergezet die plank voor plank erin geheid moest worden. Hierna werden schroefankers gezet, iets nieuws in die tijd (en we deden het anders dan in de link wordt gedaan!) wat niet altijd lukte (de druk bij indraaien was dan te laag) en moesten er traditionele ankers worden geplaatst wat meer werk is. Vervolgens kwam ik dan met nog iemand, weer een Ippel, met de boot aan de buitenkant langs om gordingen erop te zetten en elke plank met een pistool een stalen nagel door te jagen (ging met zwarte patroontjes in het schietding). Als je onder de gording schoot hoorde je even later aan de overkant van het kanaal de spijker over de weg rinkelen, er zat dus wel druk achter. Een leuke anekdote is wellicht nog dat ik hier aan het pijp roken ben geraakt. Op een dag dreef er een zakje op het water tegen de kopse kant van het vlot. Bij nader onderzoek bleek dit een zakje pijptabak te zijn met een pijp er in...een teken van boven we gaan pijp roken. Toen dus min of meer over gegaan van shag naar het roken van een pijp. In de zomer weer bij Viersen en ditmaal 1977 mocht ik wel naar de KMA.

Gemaakt 28 augustus 2005 laatste aanpassing 03 april 2015
door mijzelf en nog iemand.