1977 - 1982 Opleiding in Breda

Bij een sollicitatiegesprek op het instituut werd me gevraagd als je nu geen vlieger kan worden wat wil je dan studeren. Ik vroeg wat het moeilijkste was en dat was elektronica dus dat was mijn keuze. Nu dan kan je ook bij de verbindingsdienst van de Landmacht was het antwoord. En dat zei ik was niet de bedoeling ik wilde naar de Luchtmacht. En zo geschiedde het!

Enfin ik ben dus vliegmedisch en psychisch goed gekeurd maar paste niet in de mal voor de F-16, te lang in het bovenlichaam. En dat voor iemand die in de zesde lagere school de op 1 na de kleinste was!!! Overigens Falcon enthousiasten vergeet de link hierboven niet is de moeite waard en levert ook veel informatie op.
Het werd dus elektronica en die studie duurde 5 jaar. Voor mij overigens 6 want net voor het einde zakgeld en begin wedde mocht ik een jaartje over doen. Overigens een prima stad dat Breda, Voor elk wat wils, historie en heden gaat feiloos in elkaar over! Veel afleiding dus en dat 'koste' een jaar! Studie afgewisseld met sport (rugby) en uitgaan. De Cadettenvereniging waarbij ik speelde (CRFS)stond in rugbyland welliswaar niet in hoog aanzien, veel verlies en eigenlijk te weinig gewicht in het team, veel plezier in het spelletje hadden we echter wel! En wat dachten we van de altijd gezellige derde helft?

In deze periode leerde ik overigens ook mijn zus kennen. Mijn zus? Ja mijn oudere halfzus! Een mevrouw stuurde me een brief waarin ze vertelde dat ze mijn zus was, laat ik dat nou nooit geweten hebben. Enfin zo krijg je er familie bij en de relatie is goed met Hanny. Vanaf die tijd gebruik ik het raadseltje:
Toen ik geboren werd was mijn moeder 15, mijn vader 16 en mijn zuster 17 jaar oud!

Gemaakt 28 augustus 2005 qua design
tekt door mijzelf en laatst aangepast op 21 januari 2012