1983 - 1987 Blomberg (BRD)

Na de KMA, geplaatst bij de derde groep geleide wapens in Blomberg Duitsland, we spreken dan mei 1983. Inmiddels was ik voor de wet getrouwd met Odette van Benthem in Januari van dat jaar. In het najaar gingen we met z'n twee├źn naar de USA, El Paso Tx. Ik moest daar het HAWK wapensysteem technisch leren bij de firma Raytheon. Deze negen en een halve maand cursus was dus perfect. In no time hadden we de docenten zover dat we een driedaagse werkweek hadden en dus lange weekenden voor andere zaken. Ik heb in die periode veel gezien van die hoek van de States. Terug in Nederland eerst voor de kerk getrouwd met toeters en bellen en terug in Duitsland werd ik squadroncommandant in de rang van eerste luitenant, op een kapiteinsstoel. Dat kon toen nog. Na een aantal jaren squadroncommandant werd ik Hoofd Bedrijfsbureau. De baan die al het onderhoud, centraal geleid stuurt van de groep. De Duitsland tijd was een enerverende tijd en druk, vele oefeningen, NATO examens en sociale verplichtingen want ik was ook secretaris van de officiersmess. Een prima tijd waar te vroeg een einde aan kwam.

Blomberg, gelegen in Kreis Lippe in de buurt van het Teuteburgerwald wat wil je nog meer! Als je uit het raam keek van je Rijkswoning zag je glooiend landschap met immens veel bos. Vele dorpjes in de buurt van 'der kleine Stadt der alles hat' hadden een naam die op -trup eindigde. Nou troep was het niet netjes op Duitse wijze aangelegd en onderhouden.
De grote boze vijand zat meer naar het oosten achter het ijzeren gordijn en als die zou pogen om naar het westen te vliegen, dan waren wij daar om dat onmogelijk te maken. Gestationeerd in een prachtig gebied dichtbij steden zoals Detmold, Kassel en Hanover. Natuurlijk vergeten we niet Porta Westfalica in het noorden en Bad Pyrmont als het ware in de achtertuin! Evenals Hamelen, ja we weten het wel van die rattenvanger...toendertijd in de zomer elke zondag voorstelling van deze legende...
Recent (zomer 2006) de uitspraak gelezen het leven is een feest maar je moet wel zelf de slingers ophangen...dat was daar!!

Gemaakt 28 augustus 2005
door mijzelf de tekt in maart 2005 en het laatst aangevuld op 3 april 2015 en Fred het design in augustus 05.