2004 en stukje 2005

Begin 2004 zag iemand Sara dus moest er wat geregeld worden, want in de schijnwerpers willen we niet staan. Het werd een perfecte tot in de puntjes verzorgde veertiendaagse reis naar Egypte. Onze reis was anders maar zeker niet minder interessant. We verplaatsten ons in alle middelen van vervoer, vele soorten boten inclusief een korte cruise op de Nijl, trein, bus en vliegtuig etc etc Met volle teugen hebben we in februari daarvan genoten.

Na de lange vakantie in de USA, die huizenruil met een echtpaar uit Ohio, kwam bijna onvermijdelijk en ook bijna aansluitend dus de volgende uitzending in het vizier van september 2004 tot en met maart 2005 het Provinciaal Reconstructie Team in Pol-I-Khomri Afghanistan voor mij. We haalden het nieuws. Tenminste voor zover dat niet langzaam wegzakte! Geen uitzending is gelijk maar ze tonen toch vaak overeenkomsten. Ook hier was het aardig primitief in den beginne. De werkzaamheden hadden veel weg van wat ik deed tijdens mijn OVSE periode. Als één van de drie MOLT commandanten heb ik dus met telkenmale een team experts de provincie Baghlan aardig doorkruist. Aan het eind van mijn periode was het rustig maar niet stabiel aldaar en gingen we over op andere samenstellingen van de teams teneinde meer aan opbouw te doen en niet alleen veiligheid te brengen.

De term: 'rustig maar niet stabiel' was een gevleugelde opmerking van onze politieke adviseur, afgekort POLAD welke tekst ook pronkt op een van hem gekregen T-shirt, welke bij gelegenheid met trots wordt gedragen! (Het verslagje in dagboek vorm kan hier worden gevonden). Maar we weten het ondertussen wat u vindt is slechts de maand september en de rest gaat weer in delen zoals oktober 2004, november 2004, december 2004, januari 2005, februari 2005 en tenslotte maart 2005. In deze laatste maand is tevens begrepen de ontwikkelingen die plaatsvonden na mijn vertrek.

Gemaakt 28 augustus 2005 qua design aangepast 10 feb 2008
tekst door mijzelf (laatste update: 21 januari 2012)en design door Fred.