2005 het jaar vol veranderingen

Het moge duidelijk zijn dat de eerste drie maanden van dit jaar die nog werden doorgebracht in Afghanistan, nog te vinden zijn onder 2004...
In het verleden heb ik geroepen dat we elk jaar op vakantie gaan met de auto en zelfs huizen ruilen. In 2005 gaat het dus weer anders. Op huizenruil gebied kregen we niemand aan de haak die geïnteresseerd was vanuit Ierland en de pogingen om met Italië te ruilen waren eigenlijk al in de USA gestrand. Alleen Costa Rica werd ons aangeboden voor de ruil. Op zich apart maar nadere bestudering via de ANWB van die locatie heeft ons doen besluiten daar maar van af te zien. Dat we laat waren weten we maar dat op 8 april het er naar uit ziet dat we toch voor niet eens teveel geld in noord-west Ierland gaan huren is vooralsnog een klein wonder.
En de wonderen zijn de wereld nog niet uit, na ruim vier seizoenen het spelletje te hebben gepeeld ( U weet wel HATTRICK) werden we zowaar kampioen. Even de sound die daar bij hoort!!!!


Wat minder fijn was, was dat tijdens de vakantie in Ierland een enkel werd verzwikt. Dokter, voor de zekerheid een ziekenhuis, foto's en uiteindelijk krukken voor een dag of twee. Een maand na dato is e.e.a. nog steeds gevoelig, schijnt wel een jaartje te kunnen duren en dan kon nog wel eens het 4d voornemen voor 2006 in gevaar komen... Na de vakantie in Ierland gebeurde er nog iets!We verlieten de GGW en gingen wederom in het Haagse werken, hoe lang dat gaat duren en wanneer gemaakte beloftes worden nagekomen is allemaal in de sterren geschreven. Vrijdag 26 augustus was dus stiekem weg de laatste dag op de GGW en die wilde ik zonder veel bombarie voorbij laten gaan. Dat is dus niet gelukt, mijn opvolger had wat geregeld en vele oud bekenden die bij me gewerkt hebben en ook die gepoogd hebben leiding over mij te geven waren aanwezig om nog een borreltje samen te drinken. Een leuke happening met ook nog vele presentjes, meestal voor de inwendige mens en een nette gesloten enveloppe. Een niet nader genoemde oud chef bood als afscheid aan die webpagina maar wat professioneler op te zetten en naar dat resultaat kijkt u nu...


Het Haagse dus, ondergebracht in een huis in Voorburg en vandaar fietsen we dus naar het werk. 's-Ochtends kalm en via de kortste weg en tegen de avond met een grote omweg om toch iets aan de conditie te doen. Vanuit een ruime kamer met internet aansluiting worden gedurende de week de zaken geregeld. Zondag tegen de avond reizen we met de auto naar Voorburg en donderdags na de files weer terug. Nu moeten we niet denken dat er kort gewerkt wordt hoor! Dagen van ongeveer half acht tot zes uur en de bewuste vrijdagmorgen die daar ook bij hoort, die schrijven we meestal vrij! Geen slechte verdeling vier dagen werken en drie dagen vrij, maar dat mag ook wel als compensatie voor een gescheiden gezinsleven toch?

Hoera weer een nieuwe 'hobby' Travian heet het spelletje op het WWW en gaat over opbouwen van een dorp, verstevigen van dat dorp voor aanvallen etc. Zoals ze zelf beweren: Travian is een browser based MMOG waar je kan wedijveren met duizenden andere spelers door de leiding over een klein dorp te nemen en jouw volk naar glorie en overwinning te leiden. Geen flauw idee wat een MMOG was maar leuk is het wel! Inmiddels weten we dat het Massive Multiplayer Online Game betekent, we leren dagelijks bij! Surf gerust even langs zijn er nu nog maar even ruim 1600 (op 15 okt 2005) die spelen op de Nederlandse versie en het gaat groeien wat ik je brom. Op de Engelse versie was het wat drukker zo rond de 20.000 enthousiastelingen. Tenslotte was er ook nog een Duitse versie en getallen van deelnemers geef ik maar niet meer. (ook niet van de Spaanse versie etc etc) Waarom drie van die spelletjes? Simpel het is niet zo'n snel spelletje! Enne we doen er alles aan om op alle servers de baas tegaan spelen. Echter alleen op de NL server was ik Romein op de anderen Galliër... en allen Romeinen winnen:-)

10 november was weer een bijzondere dag. Eindelijk werden dan de versierselen uitgereikt voor de PRT missie in Afghanistan die voor mij in maart eindigde. Op de vernieuwde defensiepagina was het toendertijd terug te vinden. Voor de GGW (in het bijzonder) begon dit avontuur ongeveer in augustus 2004. E.e.a. was toendetijd niet zo prominent in het nieuws, dat kwam pas na de formele aanbieding aan ISAF van het 1(NL)PRT. Maar goed het eindigde bij de aflossing door de Marine wat dus wel het nieuws haalde. Met de nadruk op 'haalde' want bij het Ministerie van Defensie hoef je anno 2012 echt niet meer aan te kloppen als je iets wil weten over de eerste PRT en de geschiedenis. Dat blijkt ook wel als je de wikipedia bekijkt. Daar moet nog veel worden aangevuld. De BV Nederland was inmiddels gewend aan Afghanistan en het komen en gaan van delen van de krijgsmacht van en naar dat land.
De avond na de uitreiking was een feestavond met een combinatie van muziek e.d. van de Luchtmachtkapel, Albert West en Patrick Kicken. Rare combinatie niet waar! Nou die Albert kwam langs omdat er een filmpje was gemaakt in het verleden......Het filmpje is hier te zien en heeft u waarschijnlijk al verveeld. Maar je kan hem pauzeren.

22 November de volgende onderbreking van de routine, een 8-daagse rondreis Turkse Rivièra. Was een prima onderbreking met een kleine maar gezellige groep. En wat is het Internet toch een prima uitvinding, vele foto's gemaakt maar er waren in het verleden natuurlijk al meer mensen geweest op die plekken die wij bezochten dus ook Perge etc en vele andere beelden zijn op het net te vinden. Het aldaar gekochte 'kleedje' van 2 bij 3 meter arriveerde aan huis medio december. Paste even niet in de videokamer dus belandde in de huiskamer. De katten vonden het opgevouwen oude kleed vreselijk interessant dus die blijft voorlopig liggen in de hal!

De HATTRICK competitie was vreselijk spannend, lang de rode lantaarn drager geweest, maar vier wedstrijden voor het einde begon het toch te lopen. De voorlaatste wedstrijd werd de koploper zijn tweede nederlaag toegediend en waren de PEELKONIJNEN vrij van degradatie! Maar de laatste wedstrijd werd verloren en de directe concurrentie deed het een stuk beter (tegen een mindere tegenstander) Wederom gedegradeerd al was het op doelsaldo maar goed terug in VIII en daar waren we eind 2003 ook begonnen...de weg naar boven moet weer gevonden worden..!!!!.

Tenslotte aan het eind van het jaar is het wellicht leuk te weten waar alle kijkers naar de pagina's vandaan komen dus bij deze de resultaten. Is natuurlijk wel van 3/4 jaar want we gingen pas online zo rond maart/april en die teller stond er ook niet gelijk op. Dus volgend jaar meer?

10 november 2005 gescheiden van 2004 en laatste wijziging is van 17 december 2012
helemaal zelf met de bekende basisopmaak