2007 Een wel heel bijzonder jaar!!!

Nieuw jaar, nieuwe kansen...enne de auto doet het en dat is mooi meegenomen, de laatste week van December 2006 had hij kuren. Je zal het maar treffen de Opel van Carole doet het niet en de Hyundai dus ook niet...fietsen dus. Maar het was van korte duur en de accu-oplader heeft tenminste ook weer eens zijn diensten kunnen bewijzen. (volgende keer rijd ik de auto het erf op en sluit hem 'hot'aan...zo'n grote auto en zo'n gefrummel om de accu uit te bouwen...)

De maand januari weinig speciale dingen anders dan een kleine herhaling van vorig jaar alleen ditmaal kwam een collega fietser vroeg in de morgen ruim een bocht uit vliegen en zaten de fietsen in elkaar gewikkeld. Geen echte schade anders dan een kettingkast die wel weer in elkaar te zetten viel (is tenslotte plastic....) Ook een nieuw voetbalspelletje begonnen waarvan de link al weer weg is overigens. Stelde ook niet veel voor en was niet zo leuk als Hattrick. Oh ja die vrienden van TISCALI zijn ook heel aardig bezig mijn domein bestaat niet meer althans niet bij hen...maar het vervalt pas 14 januari 2008 hebben ze zo geregeld. Daarom kan het even niet verhuisd worden naar een andere host en zijn er dus vele links en plaatjes zowel op de Engelse versie als de Nederlandse uitgave van mijn homepage die even niet werken mijn dank.

Een eigenaardige situatie je had een domein, je hebt een domein maar je hebt hem even een jaartje niet dus! De link "http://www. richard-braun.info" deed het dus niet meer (is een verwijzing naar het domein) terwijl http://www.home.tiscali.nl/richardbraun benaderbaar is en vanwege geen ruimte erachter geen goed resultaat geeft. De data is te muteren op die home zooi van TISCALI maar de linken en verwijzingen staan op de ruimte van het domein en die is er niet meer. Als een domein vervalt bij de ene en je wil hem ergens anders onder brengen moeten ook de administartieve rechten worden overgedragen meneer TISCALI en dat ontbreekt er even aan aldaar

De winter van 2007 was op 8 februari: 9 februari de kerstboom staat nog steeds dus maar even een stukje geschiedenis
De laatste week van februari TISCALI roept dat ze wat gaan doen maar wanneer? De 22e kijk ik in het WHOIS file en wat zie ik.. mijn domein is vrij. Rap wederom dat ding aangevraagd voordat een ander op het idee komt en binnen 1 dag alles geregeld en werkend. Hulde aan HOSTING DISCOUNT. Ergens in februari weer een spelletje opgepikt waarvan, noobwar of zoiets naam ben ik al kwijt evenals de link (september de pagina opnieuw mogen maken omdat MS OFF Publisher n.m.m.even minder fijn werkt..) het spelletje kostte weinig tijd, en dat was ook waar.

De maand maart we raden het al begin van voorbereiding voor de Vierdaagse van Nijmegen 2007, de 91e van de organisatie en de 10e voor mij! Kijken of we dit jaar werkelijk de 10 volmaken en niet noodgedwongen na 1 dag niet meer kunnen lopen. Ook ditmaal een separaat verhaaltje

April doet wat het wil, nog niet eens halverwege en temperaturen boven de 20 graden. In ieder geval het spelletje van februari maar eens mee gestopt. Maar wel een ander opgepikt (geheugen laat mij anno september 07 in de steek)met de naam ???
Net voor Pasen een treurige bezigheid, ex-schoonvader had het op 77 jarige leeftijd wel gezien. De bijzondere familie perikelen rondom dit geheel zal ik de waardige lezer maar besparen, daar het absoluut niet menswaardig was wat er zoal gebeurde. Eigenlijk mocht ik er niet bij zijn! In ieder geval op goede vrijdag in Zevenbergen een kerkdienst en vervolgens crematie in Breda. Netjes af en vele bekende gezichten (zonder een naam maar dat zullen ze van mij ook wel gedacht hebben...)

De route die we liepen bij trainingen werd wel eens nagereden ter controle... En kijk de volgende uitspraak t.a.v. de 4-daagse van Nijmegen n.a.v. een verminderde inschrijving:
"Het kan zijn dat veel mensen die minder getraind zijn zich nu hebben bedacht, omdat vorig jaar nog maar eens bevestigd is dat de Vierdaagse meer is dan een wandelmars, het is topsport (telegraaf)/ een prestatietocht (website Vierdaagse)" aldus Wim Janssen, algemeen manager van de Nijmeegse Vierdaagse. Doet het oude lijf zeer goed!!!!

Tja en eind april kommer en kwel (zou nog erger worden in september...), de computer deed het niet meer. Eigen werkzaamheden liepen ook niet helemaal zoals het moest dus kostte het een nieuw moederboard. Maar gekheid is niet nodig maar de home computerman heeft alles razendsnel opgelost!
En voor je het weet is het moederdag, maar veel belangrijker Maria bedevaart in Oostrum op zondag de 13e mei.
18 mei op weg naar Eurodisney. Op uitnodiging van deze meneer

24 mei wat is dat voor een dag, precies mijn verjaardag. Op m'n werk (ongeveer 60 kansen)waren er twee die de moeite namen mijn hand te drukken! (geen tractatie dus aldaar !!!). Het thuisfront was er vroeg bij en ook mijn dochter bestede er een SMS aan evenals m'n jongste pleegzus. Thuis een aantal kaarten van familie en kennissen en 's-avonds nog twee telefoontjes. Mijn verjaarskado? Een nieuwe voorruit voor de hyyundai want op weg naar huis was het bingo. Door Carglass vakkundig vervangen op de 26e.

9 en 10 juni was het zover, mijn zus en haar man natuurlijk, vierden hun 50e huwelijksdag (getrouwd 29 mei 1957). Een ware mijlpaal welke niet zo vaak meer voorkomt. Het geheel werd met familie, vrienden en kenissen gevierd in het Holliday Inn Hotel te Leiden. Een prima gelegenheid divers, netjes en mooie kamers, want overnacht werd er ook. De zondag werd ingevuld door een boottocht rond de stad. Overigens was dit dezelfde dag als de marathon van Leiden dat jaar maar dat terzijde.

En ja hoor we durfen het nauwelijks te verwoorden maar zo rond 18 juni begonnen we weer met travian welliswaar op de speedserver (3x)maar toch. Het zal er wel mee te maken hebben dat het voetbalspelletje HATTRICK aan het einde van het seizoen is aanbeland. Onder de jongeren die zich bij 'mijn' federatie OLDER™ aanmeldden waren enkele wizards. Tevens was één van de vaste krachten binnen de federatie aanwezig met zijn weblog. Maar het www verandert snel dus linkjes naar die twee zijn ook weg. Goed juli de derde week, juist ja de Vierdaagse. Prima gelopen, goed weer gehad en de 10e beloning in ontvangst genomen.

Vakantie was in de Provence, altijd wind en lekker warm toch. Maar drie ongelukjes...een motorrijder bij Marseille reed mijn linker buitenspiegel diggelen (moet iets gemerkt hebben maar stopte niet!. Snel een nederlandse krant halen betekent niet dat je de wederom linker buitenspiegel van een renault/peugeot er af hoeft te rijden bij het inparkeren. (in der minne geschikt). En tenslotte maar dat was ik dus niet..achteruit op parkeerplaats tegen een ander aan rijden. Volgens ons met poetsdoek weg te halen die vlek maar neen hoor alle formulieren invullen en inderdaad het schadeformulier is Europees...altijd makkelijk voor de vertaling. En op je eigen pad kan je ook vaststaan...

Het jaar kabbelde door tot 19 t/m 23 september een reisje naar voormalig Oost-Duitsland plaatsen als Jena, Dresden en Weimar werden aangedaan. Nota bene een reisje (behoorlijk verlaat)ter ere van mijn 50e verjaardag! Ruzie werd gemaakt en de bom barstte. Zoals een advocaat het in een brief aan mij gedateerd 10 oktober 2007 schreef: 'Tot mij heeft zich gewend uw partner. Zoals zij u al langer ( mijn note dus zegge en schrijven nog geen drie weken!) heeft proberen duidelijk te maken ziet zij geen perspectief meer in verdergaande samenleving met u. Zij zou het op prijs stellen om in goed onderling overleg uiteen te gaan. De gevolgen van het uiteen gaan zullen regeling nodig hebben. Ik zou u daarom uit willen nodigen ter bespreking van de situatie. Voor zover ik thans kan zien zal een dergelijke bespreking voornamelijk betrekking hebben op de verdeling van de gemeenschappelijke eigendom en mogelijk enige verrekening in verband met de bijdrage aan de huishouding in het verleden etc etc' Wederom geen enkele poging om iets aan relatiebemiddeling te gaan doen ik ben uiterst teleurgesteld in deze, en wellicht wel het meest in mezelf! En na enkele weken tevergeefs pogingen te hebben gedaan een opening te vinden in de crisis is het kwartje gevallen! 'De tegenparij' is op geen enkele wijze bereid een kans te geven! Communicatie is blijkbaar het moeilijkste wat er is! We zetten er een punt achter en gaan de brokstukken bij elkaar vegen.

En optimistisch als ik ben dus maar ingeschreven op wat dating sites.....28 oktober hilariteit Carole krijgt een opsomming van matches en raad eens wie daar bij was.....Ondertussen gaat de langzame uitruiming rustig door de boekenkast in de kamer bevat geen boeken meer van haar..Na eerst Venray voor woonruimte te hebben aangestraald is het nu Nijmegen. Ach wellicht hoort een "oude" Rotterdamse daar meer thuis zullen we maar zeggen. Het zal in ieder geval stil worden in huis.

Mijn onvolprezen PDA de zogenaamde Digi Walker, had al enige tijd kuren. De routeplanner Route 66 functioneerde niet volledig, behoorlijk synchroniseren doet hij niet meer en er was geen mobiel internet meer mogelijk! Ondanks nalopen en opnieuw instellen van instellingen weigerde het machine dienst. Reden? Vrij simpel tijdens de vakantie in augustus, veel gebruik gemaakt van het ding om op het internet te komen. De daarbij gepaard gaande kosten weken astronomisch af van het normale gebruik van de MIO A701 dus had T-Mobile maar besloten e.e.a. te disabelen....Enfin de T-mobile shop in Breda loste alles naar tevredenheid op dus we zijn bijna weer operationeel (alleen nog synchronisatie). Om even terug te komen op die synchronisatie van de MIO met de main computer... Zo iets voor april 2008 (per toeval overigens) bleek dat het ontgrendelen van de MIO wel eens wil helpen om te synchroniseren..

Nu zou het nog kunnen zijn dat sommigen zich afvragen hoe is het eigenlijk met dat virtuele voetbalelftal van je tegenwoordig. Nou goed moet ik zeggen ze gaan langzaam in de vaart der volkeren omhoog en nu stabiel in de VIe klasse voor het eerst in hun (lange) bestaan!. Oh ja en twee seizoenen geleden wonnen we de MASH-Cup dus die moet even worden getoond.

Tja en 23 november was het dan zover zoals dat zo mooi heet de eerste date....en eten bij juffrouw Tok. What's in the name zullen we maar zeggen. Behalve kip en nog wat meer serveren ze daar dus ook vlinders ben ik achter gekomen.. Dus twee maanden na dato van de grote bang! Die wellicht niet zo plotseling is gekomen als ik het deed voorstellen. Nieuwe plannenmakerij is reeds begonnen..tipje van de sluier? Arabisch... En tussen door nog twee spelletjes een click spelletje om te groeien en zo en winkeltje spelen En omdat er 'zu hause' niets loos is gaan we weer een spelletje spelen een ruimte game en niet twee letters erbij foei..

De laatste dag van november.....aansluitend eerste nacht van December.........En met uitdrukkelijke toestemming presenteer ik m'n Oosterse prinses. Een moordvrouw die verantwoordelijk gehouden kan worden voor het uitgraven van een andere zijde van mijn persoonlijkheid. Een vurige en temperamentvolle schone. De dynamiek is terug...wakker worden geblazen aan de bal blijven! Natuurlijk kan worden gesteld dat ik wel wat ervaring heb met vrouwen maar dit slaat alles en is het beste wat me ooit overkomen is!!! Maar we zijn er met de presentatie nog even niet er zal verduveld hard aan de relatie gewerkt moeten worden! De bereidheid daartoe is vooralsnog ten volle aanwezig.

De laatste anderhalve week van het jaar (stukje nieuwjaar inclusief) je kent dat wel gezellig bij familie en kenissen....Niet dit jaar dus. Een beetje een rondreizend circus van plaats naar plaats daar lijkt het meer op. Uit en niet thuis of zoiets. Ben er van overtuigd dat het in 2008 anders en beter zal zijn deze periode. Kan me levendig voorstellen dat deze tijd er eentje is van verhoogde zelfmoord neigingen. Uiteraard geldt dat zeker niet voor mij met zo'n heerlijk en mooi vrouwtje bij de hand...

Ook dit jaar sluiten we (vervroegd) af met de resultaten een kleine 300 hits meer en 6 landen meer dan in 2006

laatste update 17 december 2012
Tekst Richard-Layout Fred