Consolideren (2009) & Bezuinigen(2010)

Het begin van het jaar kenmerkte zich door een dreiging dat mijn schatje haar huis uitgezet zou worden. Dit gevaar werd op wonderbaarlijke wijze afgewend zullen we maar zeggen. Ook was er dit jaar een winter getuige het plaatje. Eind januari de 24e om precies te zijn werd er een OLDER meeting gehouden in Etten-Leur waar we maar even heen zijn gefietst. Het plan was anders maar er waren wat mensen die ziek werden zodat eigen transport moest worden geregeld. Hier een paar sfeerbeelden. Ook werd de druk om van baan te veranderen opgevoerd. Dus hebben we daar maar wat initiatieven ontplooid en zal alles ten goede keren.

Wat gebeurde er allemaal nog verder in het eerste kwartaal 2009...Er werd op passende wijze afscheid genomen van Travian. En ook in Noord Afrika dient men belastingen te betalen, klinkt raar maar is echt zo hoor. En als je dan daar wat voor 'regelt' zullen we maar zeggen moet je wel in Nederland de nutsbedrijven blijven betalen anders heb je bijvoorbeeld geen gas meer....Als je wel alles netjes betaalt kan je trouwens ook rustig vrijwel een hele maand verstoken zijn van internet en telefoon en dat lijkt me geen reclame voor het product.

Die andere federatie in het voetbalspelletje hield ook een meeting begin april...en natuurlijk zijn we weer begonnen met wat trainingen voor Nijmegen. Georganiseerde tochten in Bemmel, Beekbergen één van de jubileum tochten en Zeist alsmede Haren brachten de teller ongeveer op een kleine 100 kilometer en is een mooi begin.

En zoals eerder aangekondigd een grote move van Breda naar Apeldoorn, inmiddels wel al derde week van april trouwens! In twee fases werd de inboedel van legering en bureau naar Oostrum verplaatst. Inclusief de fiets... En niet te vergeten een door vrijwilligers in elkaar gezette mooie wandeling in Apeldoorn van 30 kilometer zonder problemen en over een mooie route. Dat allemaal voordat een gek dood en verderf zaaide op Koninginnedag

Zaterdag 09 mei wat een dag...eerst een wandeling van 40 kilometer en vervolgens wat borrelen in Amsterdam Ach er zijn beduidend minder inspannende manieren om je tijd door te brengen zullen we maar zeggen.
Eind mei het loopt lekker maar niet heus mensen laat u niet bedotten! En wat doen we op onze verjaardag juist... wandelen!! Ach ja even galbakken! Leuk initiatief het volgen van wandelaars tijdens de 4-daagse van Nijmegen, een oorspronkelijk militair gebeuren. Ook tegenwoordig is er nog belangeloos medische verzorging en zijn er rustplaatsen ingericht door en vanwege het Ministerie van Defensie. Dan toch wel vreemd dat militaire deelnemers uitgesloten zijn van dit volgmechanisme.

Na de tweedaagse van Diekirch (testje heuvels lopen met grote T) en de tweedaagse van Luttenberg (een vrienden tochtje) zijn we er klaar voor!!! En krijg nu t... lang geleden meende ik een kat in de tuin te zien....wel nu is er zeker eentje en ze heeft nog vier jongen ook....:-)

En ja de 4-daagse is weer succesvol achter de rug

Vakantie 2009.....een mislukte tweeweekse in Zuid-Tirol en een nog nader te evalueren/verwerken 3 weekse in Marokko. We hebben nog dagen over dus er komt nog wat denk ik. Hier wat tips voor dat land.

Na de vakantie een glorieuze overwinning bij het spel Torpia Dat spelen we dus nooit meer de centenpikkers.

Op de vraag wordt je webpagina nog wel eens aangepast ...ja hoor bij deze... gaat ook goed . Zijn we wat cynisch? wel neen we ademen nog toch..

Er zijn ook goede zaken:-) Sinds november ben ik groot auto houder vele dingen zoals hier rechtonder zijn 'in mijn bezit'. Daarnaast nog meer zaken waar we verantwoordelijk voor zijn waar natuurlijk niet nader op in gegaan kan worden. Tijd werd verder verdreven met het spel Evony. Tja weinig te melden voor 2009 dus gaan we verder met ademhalen in 2010. Wat opvallend was dit seizoen dat het wel heel erg winter was getuige het plaatje.

Einde 2009 zo tot de kerst werd een prima initiatief omgezet in wat we noemen de OLDER top 50 aller tijden. Een bewegende beelden met muziek dingetjes welke de doorsnee smaak van de oudjes vertegenwoordigde op dat moment. Beweegt er niets? Dan is een download van een programma noodzakelijk.
Vanaf januari werden er video's bij geplaatst als arbeidsvitaminen dus de oorspronkelijke top 50 zijn de nummers die een nummer hebben:-) Snappen we hem nog? En in 2010 werd het nog onoverzichtelijker omdat dezelfde webspace voor dat jaar weer werd gebruikt om een nieuwe top 50 te maken. We doen het dus maar met de CD's die gemaakt zijn als we over 2009 spreken.

Dit werd veel gedraaid waarom? Wellicht om de stemming er in te houden. Een ander spelletje werd afgesloten. Zo'n beste basketballcoach waren we nu ook weer niet dus werd steeds minder ingelogd met als gevolg alles voorbij, helemaal niet erg hoor want ondertussen reeds bezig met vechten in de oudheid.

Ja de voorbereidingen zijn weer begonnen!! En niet te vergeten een switch van opleidingen naar techniek als we over de werksituatie spreken. Een kleine drie weken voor aanvang van de Vierdaagse een berichtje van de Landmachtorganisatie.....het dreigt warm te worden. Veldpet i.p.v. Baret kan wel eens het geval zijn. Jammer voor hen dat ding ga ik dus echt niet ergens uitgraven pfff

Ja hoor 14 juli gebeurde het er brak wat. Het uitslaan van een pijp op de vinger kan dus leiden tot een gebroken pijp Was dus zeker ook een misbaksel, ondanks het feit dat het ding van hout was.

De 3e week van juli dus de 94e 4-daagse, voor mij de 13e en geen ongeluksgetal dus. Zelden met zo weinig pijntjes gelopen een beetje trainen helpt echt wel!
En ach de hoestbui op vier wielen was dus na een week of drie (met warm weer) wederom niet aan de praat te krijgen. Het betreft hier natuurlijk het zwarte monster en niet de zilverkleurige bolide.

Augustus redelijk aan het begin na een prima biertje in Haarlem bleek op mijn slaapplek dat....inwoners woedend werden omdat ze geen wijn kregen, pakhuizen vol lagen met goederen zodat voor niets e.e.a. werd verzameld en gedolven en het hotel wegens geen klanten zijn deuren had gesloten. Virtueel? Kan wel zijn maar zonder internet vaart niemand wel. En de service verlening om dit te verhelpen is te vatten onder een versje zoals dit. Minachting van gewone behoeftes dus. Het linkje kan overigens best wel eens weg zijn, er is blijkbaar een controverse over copyrights of zo:-) Nou link of geen link we souperen verlof op en gaan e.e.a thuis weer recht trekken op dinsdag middag. Begin september weten sommige mensen niet welke datum het is en schoppen geheel ten onrechte anderen naar mijn mening na. Het niet aanwezig zijn van internet op de legering herhaalde zich in september en duurde bijna een week. Tja zo kom je snel door je verlofdagen heen. En ach als er kermis in Aostrum is dan kopen we kaneelstokken en niet on-line natuurlijk maar on the street. En omdat de street al twee jaar niet in het huis komt, of te wel deuren dicht i.p.v. 'genieten' van mooi weer hebben we dit niet nodig. En ach we gingen eind september begin oktober oefenen Niet echt een evenement om over naar huis te schrijven overigens. Alleen wel een kleurige "luchtmachtachtige" batch gekregen, die goed afsteekt op het camouflage pak.

Eind oktober ook eens iets anders een meeting met jongelingen...en een korte route naar Borculo dus met de pont. Rare jongelingen ze gaan eerst voetballen voor dat er gedronken wordt. Enfin enkele sfeerbeelden. En ja hoor het gaat echt slecht met Defensie. Mijn kledingspakket bevat een tent op nalevering dus hebben we dat ding zelf maar gewoon via civiele kanalen gekocht, het moet ook niet gekker worden. Ze kunnen beter dit gaan spelen, of een ander managements spelletje. De diverse meetings volgden elkaar snel op. Op 27 november eentje in Breda (Federatie OLDER uit Hattrick). Daar werd overduidelijk de organisator van de OLDER CUP omgekocht. En één week later eentje in Amsterdam (New Order) redelijk toevallig op 4 december in de Spaanse Ruiter. Een leuke zoekterm trouwens van eetcafé tot homoplaats en genever plek. Beelden? ja hoor ik doe niet moeilijk. Oh ja en zo rond sinterklaas avond stopte we met dit spelletje. Het is nooit fijn om door 4 à 5 anderen aangevallen te worden.
9 December het bataljonsdiner te Apeldoorn. Outfit avondbaadje. Dat is het pak (rechtsonder) wat ik vier jaar geleden voor het laatste had aangehad. Er zijn dus twee mogelijkheden. Ander pak aanschaffen (niet dus) of iets aan de omvang gaan doen (dat moet dan maar).

Oh ja 29 december nog even een bezoekje aan Gorinchem om een biertje te drinken. Tenslotte weet u van die reis naar Barcelona? Ja..nou ik niet want die ging even niet door.

laatste update nieuwjaarsdag + 351 in 2012
Tekst Richard-Layout Fred