2011 Geluksgetal kijken of het jaar ook zo wordt

Je kan niet te vroeg beginnen dus maar direkt op haringvangst op de Arnhemse heide en de vangst was niet eens zo slecht. En iets over de helft van de maand mag het autootje voor de keuring En ja hoor we hebben geluk....controle en noodgedwongen nieuwe banden bij de dealer dus, is een beetje prijzig derhalve. Begin februari een verlate nieuwjaars bijeenkomst. En hoewel mijn autootje van een andere kleur is, is de link dus een succesverhaal. Maar gelukkig zo rond 11 februari had ik een NEOF. (no evidence of failure] Vrolijk ronddraaien maar niet willen aanslaan. Even 5 meter optrekken en daarna de fout (ook bij de dealer) niet meer teruggevonden beats me and others. Niet best voor het vertrouwen...op 25 februari herhaalde dit zich alleen nu kreeg ik hem wel aan de praat achter bij de Ing bank. Oh ja 19 februari tuin onderhoud. En 26 februari lekker samen uit eten. 5 maart de eerste training een valse start. Met het autootje gaat het verder goed. Nadat de beide contact sleutels opnieuw waren geprogrammeerd, wat natuurlijk niet hielp, werd besloten een nieuwe sensorring in het contactslot aan te brengen. In de tijd die nodig was om die te verkrijgen heeft het autootje zijn leven verbeterd:-)

Eind maart begin april een tweeweekse vakantie in Zuid-Tirol. Hoogtepunten waren het bezoek aan Õtzi in het museum van Bolzano en een bezoek aan Venetië. Allemaal prima te doen vanuit de eens gedane mislukte investering. En nog wat wetenswaardigheden: er zitten veel meer lucifers in een doosje en de aardappelen van daar zijn echt minder..En anderhalve week later bleek dat bloed geven ook niet door ging omdat verblijven in of trekken door de regio's Emilia-Romagna, Veneto en Lombardije in Italië kans gaf op het oplopen van het west-nile virus, heb ik weer. En ach we liepen af en toe een rondje in het buitenland en dat geeft mooie plaatjes. Ook in het binnenland trouwens.

oude tijden herleven wellicht nu m'n cluppie zowaar de derde ster heeft gehaald. En de MIO raakt een beetje uit de tijd. Het wordt langzaam tijd voor een modernere telefoon annex weet ik veel. maar laat het dan beter functioneren dan deze rotzooi.

11 juni was het weer eens zover. Wat als een klein groepje begon(3 pax) groeide uit tot 13. En zowaar de die-hards hielden het uit tot de klok van 5 uur (wat zijn de nachten in de zomer toch kort). Een kleine foto impressie en nog eentje. Hoewel de titel van dit jaar anders doet vermoeden toch een negatief evenement. Na terugkomst uit Diekirch bleek er sprake te zijn geweest van insluiping in mijn huis. Laptop en notebook pleite en daarmee ook diverse privé bestanden en beelden....absoluut niet fijn. Oorzaak een niet afgesloten keukendeur een dure wijze les dus.


Tja en toen sprak Mindef bij de NATO. De vertaalde tekst verscheen op Intranet (de militaire versie van internet) en gaf aan dat Diplomacy en Developement niet meer aan de orde zijn voor mijn huidige beroeps groep. Daar sta je dan met je CIMIC voorkomen. Ik meen dat de originele Engelse tekst nog wel degelijk ruimte laat voor het uitoefenen alle drie de D's. De Comprehensive Approach blijft Primair natuurlijk Defence anders hoef je aan Diplomacy en Development niet eens te beginnen. Maar het uitsluiten van Diplomacy en Development zoals gesuggereerd is n.m.m. niet aan de orde en kan dit filmpje rustig vertoond worden met de nodige trots. Met de juiste militaire focus werken aan assisteren van de lokale bevolking om het gebied te ontwikkelen naar een hogere standaard op veelvuldig ook nog een diplomatieke manier.

En omdat tegenwoordig in mijn woonomgeving weinig variëteit aan pijptabak meer te krijgen is halen we het bij een instituut. De Vierdaagse was dit jaar een mazzeltje. De weersvoorspellingen waren slecht de uitvoer echter bleek zo goed als droog te verlopen. Een spontaan uitvallende desktop bleek tenslotte te liggen aan warmteovervloed.....onmogelijk gedurende een bagger zomer. In elk geval in een poep en een scheet opgelost door de oorspronkelijke leverancier. En wie kent het verhaal nog van Algeciras en Sète? (2008) Herhaling van zetten dus. Wat er nog aan ontbreekt is een vliegticket Frankfurt....

Rond weekend 6/7 augustus Kermis Venray met genoeg te doen ook in 2012 15-25 augustus tiendaagse reis Kroatië. Uitgangsbasis was Lovran in Istrië. Hoogtepunten van de reis waren de meren van Plitvice en de grotten van Postojna die overigens dan weer in Slovenië liggen. Verder Zon, zee en Zweet als je dus even niet de juiste kledij meeneemt. Beelden (wellicht niet helemaal in de juiste volgorde) zijn hier te zien En een lekker drankje werd er meegenomen t.w. Kruskovac. De kleur komt overeen met Oranje bitter maar de smaak is veel beter!

En verdulleme kennen we die reis via Florence en Rome en dan met de boot naar Barcelona? Ja nou ik wederom niet. Wegens gebrek aan belangstelling gecancelled. En terwijl de ene helft zich bezig houdt met scheuren dichten in flatgbouwen is de ander bezig met spelletjes en spelletjes en spelletjes.

En zowaar eind oktober toch nog een busreis naar Italië met de eerder genoemde Italiaans steden in het programma. Wel nu Rome kom ik nog wel eens terug maar of Florence ook nog met een bezoek wordt vereerd is zeer twijfelachtig:-) Ze hebben daar een brug die op een straat lijkt het moet ook niet gekker worden. Beelden van die reis zonder enige titel vinden we hier

November wellicht een nieuw hoofdstuk in de OLDER historie, we stellen de functie van chefje ter beschikking. Met succes kunnen we wel zeggen een ander nam de scepter over. 1 December een fijne thuiskomst, anderen waren me voor. Is pas de tweede maal dit jaar dus ik denk dat we kunnen spreken over een niet-geluk jaar. Een tiental dagen later valt mijn pijpenruimer uit elkaar ook lekker. In mijn speurtocht naar een vervanger leer je weer eens wat over pijp roken

laatste update 17 december 2012
Tekst Richard-Layout Fred