2012 Een bijzonder jaar

Het jaar zal in het teken staan van afscheid. In elk geval afscheid van mijn werk en wellicht ook meer. Dat meer was al in het eerste kwartaal de GGW werd opheven zeker geen feestje waard. De luchtmachtbasis is niet meer we noemen het nu een kazerne. Oh ja mist er nog iemand een paar paarse damesschoentjes? Ze zaten al zo'n twee weken of meer in de heg. Er was er eentje uitgevallen dus heb ik ze maar zeker gesteld.
En eerste vakantie zit er op. Ook gaan we door met een goede volwaardige traditie waar je niet zo maar bij komt :-)
En de tweede vakantie is ook overleefd
En het blijft een gegeven dat het klokje thuis tikt zoals het nergens tikt...of is het de douche die naar behoren functioneert?
Dit jaar geen opsomming van de loop/wandel heldendaden maar weest niet bang de 500 trainingskilometers worden net niet gehaald. Oh ja ADSL doet het beter met vier draden in de telefoonplug en dan is er een sleptop die te heet wordt er is ook altijd wat.

Maar ook iets gunstigs toch...de Marine heeft de macht er ligt een slotgracht rond het gebouw:-) Het volgend afscheid. Afscheid van Heumensoord ik zal van daaruit niet meer starten met de Nijmeegse 4-daagse. Toch mooi dat het beste van het beste bewaard is gebleven. Tjonge moet ik eens naar mijn homebase, houden ze daar een feestje. Dat haalt de gemiddelde snelheid over de weg behoorlijk naar beneden 's-ochtend om een uur of 5.
En terwijl ik maar aan het afscheid nemen ben is iemand anders blijkbaar opnieuw begonnen het zal toch niet waar zijn zeker! Inmiddels de derde vakantie achter de rug en wel naar de Dalmatische Kust. Het weer was daar beter dan in Nederland in elk geval. Ook gaf iemand me een boek welke ik zeker uit zal lezen echter niet op één avond:-) En toen 'kamm der Wurm drin". Tijdens mijn zoveelste vakantie werd een virus ontdekt in mijn homepage. Allemaal niet erg als 'ze' me kunnen vertellen in welk file het zit dan halen we het weg. Dat duurde even mede omdat e.e.a. al op de eerste dag van mijn vakantie was vastgesteld en ik er dus wat aan kon doen na een dag of 20. En gelukkig liep toen ook de bron computer nog wat op het zogenaamde Ukash (politie) virus. Daar werd genoeg over verteld hoe op te lossen op het www dus ook dat is weer geregeld.

En ja 29 november het einde van de dienst, dus vele cadeaux maar ach waar is het goede gebruik gebleven om een kaartje bij het presentje te doen.....zodat nogmaals bedankt kan worden? Het aantal boeken zoals hierboven is inmidels drie dat dan weer wel. Enfin Kerst 2012 een geweldige tijd voor alleenstaanden dus vluchten is het devies. Ongetwijfeld koren op de molen voor iemand die maar geld wil zien.....

2013 Vrijheid of te wel veel vrije tijd

Een mooie titel voor een 'ongeluksjaar' qua laatste getalletjes dan. Voor de rest ga ik iemands bloed drinken in figuurlijke zin! Weet je wat we wassen het varkentje zelf wel zonder 'hulp'. Tenslotte hebben we allemaal leren lezen zou je denken. We don't need no education in law.
Ook ging iemand zaken regelen in de grote zandbak. In den beginne veel contact en vervolgens weken radiostilte. Je moet er maar tegen kunnen. Die stilte bedoel ik :-)

Wat gebeurt er met vitrages die erg lang hangen, die verteren en vallen uit elkaar zeker als ze een keer gewassen worden. Dus vervangen die dingen anno 2013, tenzij je houd van hele moderne kunst voor de ramen. En jawel het uitzicht naar buiten wordt weer mogelijk. Een nieuwe ramenwasser komt weer regelmatig langs.
2013 kwam qua goed weer maar niet op gang dus in maart geen wandelingen gemaakt. Ook de eerste helft van april was nog niet je dat dus geheimen ontdekken dan maar. Na de geheimen maar eens werken aan de voorbereidingen voor de derde week van juli. En dit jaar vertellen we er weer wat over. Ach ja het keukenhof net als wadlopen wat je een keer gedaan moet hebben in je leven. Is dat een plek waar je een keer geweest moet zijn in je leven. En wat heb je na 7 jaar gebruik airco...stoffige filters. De gebruikelijke wandeltocht achteraf verwoord.

En sinds 22 augustus is het wat drukker in huis. Broer en zus, twee kittens die vooralsnog netjes zijn opgevoed lijkt het. Maar zo af en toe even informatie opzoeken is wel verstandig want er zijn al wat ongelukjes gebeurd zeg maar.

Het varkentje is gewassen na een hoop ergenis en vier brieven is de 'strijd' gewonnen. Het was in twee opzichten een hete zomer. De tegenstander is gevloerd en knock-out. Allemaal zeer logisch we zitten tenslotte bij de tegenpartij. En waar zullen we Kerst 2013 het best aan onthouden. Een vriendin in de lappenmand of een windvlaagje welke open huis veroorzaakte?

laatste update 26 December 2013
Tekst Richard-Layout Fred